

Meeting objective

The objective of WGCapD-11 is to:

- Gather regional priorities and challenges
- Build collective success stories for the next 5 years
- Build roadmaps to realize the success stories

The overarching priority is to facilitate the cooperation among WGCapD members fostering capacity-building and data democracy.

Registration of participants

Participants are encouraged to register using the form: https://forms.gle/wDkgMYnykNJwYkHB6

Meeting structure

WGCapD-11 will take place from 22 February to the 25 February. The first day (22 February) will be devoted to regional meetings. Each regional meeting will have a duration of 1 hour and will be guided by a facilitator. Members from the region are particularly encouraged to attend, Members from other regions are welcome, in particular, those with ongoing activities in the region.

The plenary meetings will take place from 23-25 February and each day will have a total duration of 3 hours (13:00-16:00 UTC), including a 20-minute break. All WGCapD members and any other interested party are invited to attend.

The meeting will be conducted using MS Teams.

Meeting Agenda

Regional meetings (22 February)

05:00-06:00 UTC Asia-Pacific Regional Meeting (Click here to join the meeting)

11:00-12:00 UTC Europe Regional Meeting (Click here to join the meeting)

13:00-14:00 UTC Africa Regional Meeting (Click here to join the meeting)

20:00-21:00 UTC Americas Regional Meeting (Click here to join the meeting)

Day 1 (23 February 13:00-16:00 UTC) (Click here to join the meeting)

- 13:00-13:05 Objectives and activities presentation (5 minutes)
 - 13:05-13:10 Ice-breaker e.g. map Group pic (5 minutes)
 - 13:10-13:30 Presentation of EOTEC DevNet, GEO, CEOS priorities (20 minutes)
 - 13:30-14:00 Regional needs presentations (30 minutes minutes)
 - 14:00-14:20 WGCapD success/lessons learnt stories (20 minutes)
- 14:20-14:30 Challenges due to lack of in-person meeting during the last 2 years (COVID-19): Brainstorming (10 minutes)

14:30-14:50 Break 20 minutes

- 14:50-15:00 Members success and failure/challenges/lessons learnt stories (10 minutes)
- 15:00-15:05 Appetizer (5 minutes)
- 15:05-16:00 Activity: Building the success stories of tomorrow (55 mins)

Day 2 (24 February 13:00-16:00 UTC) (Click here to join the meeting)

- 13:00-13:30 Presentation of WGCapD members (flash presentations) (30 minutes)
- 13:30-13:35 Appetizer
- 13:35-14:20 Presentation of the success stories + Group discussion (45 mins)



- 14:20-14:35 Group activity: WGCapD Strengths mapping exercise (15 mins) 14:35-14:55 Break 20 minutes
- 14:55-15:05 CEOS Workplan presentation (10 mins)
- 15:05-15:10 WGCapD presentation (5 mins)
- 15:10-15:15 Appetizer (5 minutes)
- 15:15-16:00 Group activity: Roadmaps to the success stories (45 minutes)

Day 3 (25 February 13:00-16:00 UTC) (Click here to join the meeting)

- 13:00-13:30 Presentation of strengths + group discussion (30 min)
- 13:30-14:30 Presentation of roadmaps + group discussion (60 min)

14:30-14:50 Break 20 minutes

- 14:50-14:55 Appetizer
- 14:55-15:55 Our common roadmap: Matching priorities with roadmaps (60 mins)
- 15:55-16:00 Wrap-up + Last day picture